Stof Kvalitet

CONCETTO har et stort udvalg af anerkendte møbelstoffer fra de bedste væverier rundt om i verden. Kvalitet og design er nøgleord i vores valg af kollektioner.

Du kan under Producenter se vores leverandør liste.

Kendetegn ved kvalitet:

 • MARTINDALE
  Martindale er den måde, hvorpå slidstyrken på møbelstof beskrives. Til sofaen i private hjem anbefales et minimum af mellem 10.000 - 20.000 Martindale for at kunne klare normalt slid. Stoffet udsættes for en maskine, der belaster stoffet på samme måde som når du sidder i sofaen. Til sammenligning anbefales det normalt, at man bruger stof med over 50.000 Martindale i offentlige miljøer, såsom toge og busser etc.

  CONCETTO anvender møbelstoffer af meget høj kvalitet. Vi markedsføre stoffer med slidtest fra ca. 15.000 til 100.000 Martindale.
  • LYSÆGTHED
   Er et udtryk for stoffets evne til at modstå sollys. Bomuld har ofte en lav lysægthed men f.eks. uld har en høj lysægthed. Lysægthed skalaen går fra 1-8 hvor 8 er det bedste. Et stof med lysægthed 3-4 er middel.
  • VIGTIGT!
   Et møbelstof med lysægthed 5 er dobbelt så godt som et med lysægthed 4. 6 er igen dobbelt så godt som 5 o.s.v. Det betyder altså, at for hver ene tal lysægtheden forhøjes, bliver lysægtheden dobbelt så god.

  Detaljeret forklaring på alle forkortelser af koder som findes på metervarer og tapeter.

  Flamme Kode

  B C E H K L M N
  Resistent overfor cigarette smulder når testet over standard skum plus 2.5oz polyester svøb Resistent overfor cigarette smulder når testet over lav kompakt CMHR skum 24/26kg. Resistent overfor cigarette smulderover lav kompakt CMHR skum 24/26kg plus 4oz polyester svøb Resistent overfor tændstik Til privat polstring af møbler lavet efter Dec 31 1949. Dette stof skal "FR Back-coated." Trimmings er ikke omfattet f reglerne. Denne type af stof skal have type 3 interliner. Endnu ikke testet. Referer til us i forbindelse med polstring til privat brug.

  Yderlig information

  B F R OD SR TF RH DI
  Design med Side Bort. Se prøvebog Rapport Fuld Bredde Railroaded design to be uesd horizontally Udendørs stof Smuds afvisende Teflon finish Uden fast retning Brug ikke damp
                 
  IR RM V WS H Q WR
  Stryges på bagsiden Tilfældig mønster tilpasning Vinyl Vaskes seperat Halv rapport Kvart rapport Vandafvisende  

  Sammensætning

  Ac Ca Co Li Lu Ma Pa
  Acetate Cashmere Bomuld Hør Lurex Modacrylic Nylon
               
  Pc Pl Pu PVC Se Vi Wo
  Acrylic Polyester Polyurethane PVC Silk Viscoose Uld